oktober 1

Investeren in crypto in 2021: veelbelovende projecten

  • Home
  • /
  • Financieel
  • /
  • Investeren in crypto in 2021: veelbelovende projecten

Het investeren in crypto is tegenwoordig hot en happening. Natuurlijk is de bitcoin de bekendste crypto munt, maar er zijn ook alternatieven welke altcoins genoemd worden. Hier een aantal veelbelovende cryptoprojecten waarin je kunt investeren in 2021.

Bitcoin

Allereerst de Bitcoin. Bitcoin is de meest bekende munt, het bestaat al sinds 2008 en gaat dus al een tijdje mee. Sinds de introductie van Bitcoin heeft de munt zowel ups als downs gekend. Je kunt er van balen dat je niet eerder ingestapt bent, maar laat je niet tegenhouden door de stijging van de munt. Het is nog steeds de moeite waard om te investeren in Bitcoin, omdat de munt naar verwachting nog meer waard zal worden in de toekomst. Door te investeren in Bitcoin heb je geen last van inflatie, je bent daarnaast onafhankelijk van een bank. Ook is er een vastgesteld aantal Bitcoins in omloop, wat uiteindelijk voor schaarste kan zorgen. Daarnaast kun je wereldwijd met Bitcoin betalen. Het is dus nog steeds een goede investering om te doen in 2021.

Litecoin

Dit is een zogenoemde altcoin. Deze werkt grotendeels hetzelfde als de Bitcoin, al zijn er wel wat verschillen. De munt wordt zelfs het broertje van Bitcoin genoemd.
Een voordeel van Litecoin is dat de transacties ten op zichte van Bitcoin een stuk sneller gaan. Ook biedt deze coin een betere bescherming van je privacy dan een Bitcoin. Daarom is deze altcoin uitermate geschikt om mee te betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om er in te beleggen, omdat deze altcoin net als Bitcoin naar verwachting zal door blijven stijgen in 2021 en in de jaren die daarop volgen.

Ethereum

Ethereum is de tweede grootste munt na de Bitcoin. Dit zie je ook vaak aan de Ethereum koers: wanneer de Bitcoin stijgt dan doet deze altcoin dat ook. Bitcoin en Ethereum zijn echter niet hetzelfde, Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud en Ethereum met zilver. De transacties van Ethereum zijn sneller en deze munt kan ook meer transacties aan. Ethereum beschikt ook over meer functies dan Bitcoin, zoals de redelijk nieuwe open blockchain technologie. Dit maakt het een interessante munt maakt om in te investeren. De open blockchain technologie maakt niet alleen transacties mogelijk, maar ook bijvoorbeeld het opslaan van data en eigendommen. Hierdoor wordt het ook

Ook interessant:

Investeren in aandelen: waar moet je op letten?

Investeren in crypto: 3 interessante projecten in 2022

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}