juni 23

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Ondernemingen kunnen hulp krijgen van de bank op het financiële gebied. Dit kan door het aanvragen van een zakelijke financiering. In Nederland kunnen ondernemingen gebruik maken van allerlei verschillende financieringen. De bekendste zakelijke financiering blijft de zakelijke lening. Ben jij op zoek naar meer informatie over een zakelijke lening? Zoek dan niet meer verder. Hieronder kan je namelijk alle belangrijke informatie vinden over een zakelijke lening. 

Investeren in onderneming

Het werd al even genoemd, maar zakelijk financieren kan op verschillende manieren. Er zit wel degelijk verschil tussen de zakelijke financieringen, dus het is belangrijk dat je inzicht hebt in de verschillen. Een zakelijk krediet wordt bijvoorbeeld voor hele andere doeleinden gebruikt dan een zakelijke lening. Maar waar is een zakelijke lening dan precies?

Een zakelijke lening is een lening die je kan gebruiken om te investeren in de onderneming. Vaak willen ondernemingen bijvoorbeeld een extra machine aanschaffen, maar hebben daar de financiële middelen niet voor. In dat geval kan je een zakelijke lening aanvragen zodat je alsnog kan investeren in een extra machine of een andere uitbreiding. 

Hoogte van zakelijke lening

Het is voor elke onderneming anders wat de hoogte wordt van de zakelijke lening. De hoogte wordt over het algemeen bepaald door verschillende factoren. Ten eerste spelen jouw wensen een grote rol. De kans is groot dat je niet het maximale geldbedrag wil lenen, dus daar wordt rekening mee gehouden. 

Hiernaast wordt er gekeken naar de omzet van de onderneming. Door de omzet wordt het duidelijk hoeveel je maandelijks kan terugbetalen. Je betaalt namelijk in maandelijkse termijnen een deel van de zakelijke lening terug inclusief de rente. Je kan er in ieder geval van uitgaan dat je tot maximaal €500.000 kan lenen. Wees je er wel van bewust dat onnodig meer geld lenen uiteindelijk meer geld gaat kosten. Bepaal dus van tevoren hoeveel geld je echt nodig hebt. Je kan van te voren al je bedrijfsfinanciering berekenen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Zakelijke lening aanvragen

Het aanvragen van een zakelijke lening is tegenwoordig een stuk makkelijker. Vroeger moesten mensen echt naar de bank om alles te bespreken. Dat is nog steeds mogelijk, maar je kan er ook voor kiezen om de zakelijke lening online aan te vragen. Het voordeel daarvan is dat het een stuk sneller afgehandeld wordt. 

Om een zakelijke lening aan te kunnen vragen, moet je eerst een account aanmaken. Het is belangrijk dat je alle informatie goed invult. Vervolgens is het aan jou om een aantal documenten te uploaden waarmee de bank een aanbod kan maken. Dit aanbod ontvang je. Bekijk dit aanbod kritisch en bepaal zelf of je er akkoord mee gaat. Ga je ermee akkoord? Dan is het een kwestie van de laatste documenten uploaden en alles goed af te ronden.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}