oktober 24

Hoe kan LED verlichting de bedrijfskosten verlagen?

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Hoe kan LED verlichting de bedrijfskosten verlagen?

Het streven naar kostenverlaging en een beter gebruik van de middelen is een van de belangrijkste doelstellingen van veel ondernemingen. Daarom moet elke manager als prioriteit hebben om minder middelen te gebruiken zonder het eindresultaat van het product of de dienst te beïnvloeden.

Het is vrij gebruikelijk dat de eerste optie om de rekeningen van het bedrijf te verlagen de verlaging van de vaste kosten is. Het is echter mogelijk om processen te verbeteren en rekeningen te besparen, gewoon door intelligente veranderingen aan te brengen, zoals nieuwe verlichting. Bekijk daarom in dit artikel hoe LED verlichting jouw bedrijfskosten kan verlagen!

LED lampen: een trend

Het juiste gebruik van elektrische energie zorgt voor het creëren van harmonieuze, esthetische en aantrekkelijke ruimtes in een bedrijf, des te meer als de binnen- en buitenkant worden verlicht met LED spots. De reden hiervoor is dat ze niet alleen op een moderne manier verlichten, maar dankzij hun ontwerp en energie eigenschappen ook kostenbesparend werken.

Jaren geleden begonnen traditionele gloeilampen te worden vervangen door een efficiëntere, goedkopere en duurzamere vorm van verlichting. LED verlichting is daarom de ideale manier om alle ruimtes in jouw kantoor te verlichten, zonder middelen te verspillen die voor andere doeleinden zouden kunnen worden gebruikt.

Levensduur

Moderne, flexibele en milieuvriendelijke LED verlichting zorgt voor een vermindering van het elektriciteitsverbruik tot 80% in vergelijking met het gebruik van gewone gloeilampen.

Bovendien heeft de LED lamp een langere levensduur, aangezien deze tussen de vijftig en honderdduizend uur meegaat, in tegenstelling tot gloeilampen die slechts tussen de duizend en tweeduizend uur meegaan. Met andere woorden, de LED lamp gaat tot vijftien jaar mee en de gloeilamp – slechts enkele maanden. 

De investering voor de aanschaf van LED verlichting is al na het eerste jaar voor 100% terugverdiend.

Aanpassingsvermogen

Een van de belangrijkste aspecten van LED technologie is haar vermogen om zich aan te passen aan de omgeving, zowel wat betreft het ontwerp als het product. Er zijn vele manieren om het te implementeren, van buitenverlichting, binnen, kantoor, industrieel en vele andere opties.

De eindgebruiker kan de lichtkleur, het soort licht en de afwerking van het ontwerp kiezen die passen bij de behoeften van de werkplek.

Energie-efficiëntie

Het gebruik van LED lampen maakt een lagere impact op de planeet mogelijk door hun verminderde productie van CO2 en de afwezigheid van kwik, lood of andere giftige elementen in hun structuur. Ook is LED verlichting recyclebaar en niet kankerverwekkend. 

Deze eigenschappen zorgen voor een daling van de voorraadkosten als gevolg van beschadiging of verlies. Aangezien de LED lamp geen UV stralen afgeeft of warmte uitstraalt, is zij perfect voor gastronomische en culturele instellingen, zoals musea, omdat zij geen invloed heeft op de voorwerpen die zich binnen het bereik van haar verlichting bevinden.

Overweeg daarom binnen jouw investeringsplan het gebruik van nieuwe technologieën die je in staat stellen jouw middelen te optimaliseren, het milieu te ondersteunen en vooral jouw winst te maximaliseren.

Ook interessant:

Hoe word je een sponsor? 

De verschillende soorten voetbaltribunes die je in stadions ziet

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}