Als ondernemer beschik je over ultieme vrijheid in je werk. Helaas brengt dit ook risico’s met zich mee. Je beschikt bijvoorbeeld over minder bescherming bij ziekte en letsel dan medewerkers die in loondienst zijn. Als je als ondernemer letselschade oploopt, kan dit risico’s vormen voor het wel en wee van het bedrijf. Zeker als dit betekent dat je je werk niet meer goed op kunt pakken. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn in het geval van letselschade. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.
Gevolgen van letselschade voor ondernemers
De gevolgen van letselschade voor ondernemers kunnen erg groot zijn. Zeker als je door jouw opgelopen letsel je werk niet meer kunt doen. Dit betekent dat je voor langere tijd inkomsten misloopt. Sommige ondernemers hebben zich tegen dit risico beschermd, maar dat geldt voor het gros niet. Daarnaast zijn er ook nog medische kosten waar je rekening mee moet houden en eventuele extra kosten voor het inhuren van vervangend personeel.
Als je als ondernemer schade oploopt door toedoen van een ander, dan heb je in principe gewoon recht op letselschadevergoeding. Wel is het belangrijk dat je hiervoor de juiste ondersteuning krijgt. Schakel daarom altijd jurdische hulp in. Bijvoorbeeld van een Letselschade advocaat Tilburg. Zij nemen op basis van de door jou geleverde stukken alles uit handen en zorgen ervoor dat je de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Overigens hoeft er ook geen angst te bestaan voor het maken van extra kosten, want het is bij de wet geregeld dat juridische hulp bij letselschade kosteloos is voor het slachtoffer. De gemaakte kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij.
Wat te doen bij letselschade?
Wanneer je letselschade oploopt als ondernemer, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk bewijsstukken worden verzameld. Indien mogelijk is het daarom slim om direct foto’s te maken van de situatie en medische hulp te zoeken. Deze informatie wordt vervolgens allemaal vastgelegd om een sterkere zaak te creëren. Nadat het ongeval is gemeldt bij de verzekeraar, is het tijd om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze staat in voor jouw belangen. Kies bijvoorkeur voor een specialist die ervaring heeft met ondernemers, zoals Haartsen Letselschade. Deze vertelt niet alleen waar je recht op hebt, maar staat je ook bij in het geval van andere juridische procedures.
Het is van essentieel belang dat je hierbij let op de betrouwbaarheid van het bedrijf. Het werk van een letselschadespecialist is nog niet beschermd. Hierdoor zijn er ook bedrijven die minder betrouwbaar zijn actief. Kies daarom voor grotere bedrijven met goede recensies, zodat je zeker weet dat je de juiste hulp kunt verwachten.
Indekken tegen letselschade binnen het bedrijf
Ook als bedrijf is het uiteraard mogelijk om te maken te krijgen met letselschade. Bijvoorbeeld bij eventuele medewerkers. Je kunt je hiertegen beschermen door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en goed te letten op de veiligheid op de werkvloer. Een veilige werkomgeving kan al een groot deel van de risico’s beperken.