oktober 22

Drie handige tips om jouw webshop te laten groeien

  • Home
  • /
  • Marketing
  • /
  • Drie handige tips om jouw webshop te laten groeien

Hoe kun je je webshop laten groeien? Als jij jezelf dit af vraagt dan zit je hier goed! We delen namelijk 3 tips die je kunt gebruiken voor het laten groeien van jouw webshop.

Door deze drie tips toe te passen weten we zeker dat ook jij mooie stappen kunt maken bij het groeien van je webshop.

Tip 1: Optimaliseer jouw webshop

Iedereen heeft de term SEO voorbij horen komen, maar wat is het nu precies en waarom is het zo belangrijk voor jouw webshop. SEO staat voor Search Engine Optimalization en hoe beter jij jouw website optimaliseert, hoe beter klanten jouw webshop kunnen vinden via zoekmachines. Diverse factoren zijn van invloed op de zoekmachine optimalisatie van jouw site. Deze zijn onder te verdelen in vier categorieën, welke ieder weer uit eigen subcategorieën bestaat. Al deze onderwerpen zijn van invloed op de ranking van jouw website, in onder andere zoekmachines zoals Google. De hoofdcategorieën zijn: techniek, content, links en gebruikersinteractie.

Dingen waar je op moet letten zijn de laadsnelheid van je shop. Als deze traag laadt, haken veel bezoekers af. De indexatie door zoekmachines is tevens afhankelijk van andere factoren, waar je soms weinig invloed op hebt, zoals de leeftijd van de website. Andere dingen waar je wel invloed op hebt, zijn de hoeveelheid content en of deze content uniek en gerelateerd aan de zoektermen. Unieke content houdt in dat de informatie nergens anders online te vinden is, onder meer te controleren via copyscape. Zorg er dus voor dat je geen teksten kopieert van andere websites. Voorkom foutmeldingen, zoals 404-pagina’s, ook deze hebben een negatieve invloed op jouw ranking en kun je het beste zoveel mogelijk vermijden. Beveilig jouw website, websites die gebruikers beschermd door middel van HTTPS, ranken hoger in google dan onbeveiligde pagina’s. Vraag andere websites met veel bezoekers door te linken naar jouw website, denk aan artikelen op blogs of reviews van klanten die naar jouw shop doorverwijzen.

Tip 2: Gebruik Shopware voor jouw webshop

Shopware 6 maakt gebruik van open source software. Dit is software die voor iedereen toegankelijk is en mag worden aangepast. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Woocommerce. Met Shopware 6 bouw jij binnen een handomdraai jouw eigen webshop en kun je direct beginnen met het toepassen van jouw marketing strategie. Shopware 6 is erg gebruiksvriendelijk en naast het maken van jouw eigen webshop, kun je deze software voor tal van andere toepassingen gebruiken die jouw werk aangenamer maken.

Shopware 6 is een e-commerce platform dat zowel beschikbaar is voor grote als kleine webshops. Met Shopware 6 beheer jij jouw administratie, integreer je jouw social media kanalen (zoals Instagram en Facebook), hou jij jouw webshop statistieken bij en koppel indien nodig jouw voorraadsysteem aan Shopware 6. Al deze strategieën en technologieën zijn er om jouw omzet te laten groeien en meer naamsbekendheid te creëren. De oneindige mogelijkheden van Shopware 6 zorgen ervoor dat dit platform met jouw bedrijf meegroeit.

Via Shopware 6 maak jij tevens content aan, om jouw webshop te vullen, zoals teksten, afbeeldingen en zelfs video materiaal. Automatiseer jouw bedrijfsprocessen en maak ondernemen leuker en efficiënter. Zo heb jij de tijd om je bezig te houden met de zaken waar jij goed in bent. Of dit nu jouw eenmanszaak is in de verkoop van handgemaakte boeketten bloemen of het runnen van een kleding webshop met meerdere werknemers in dienst. Met Software 6 pas jij jouw webshop aan op jouw wensen, waardoor je uiteindelijk niet alleen tijd, maar ook geld bespaart.

Tip 3: Netwerken

Met netwerken optimaliseer je dan wel niet direct jouw webshop, maar het zorgt er wel voor dat je waardevolle contacten opdoet. Door te netwerken met gebruikers, potentiële klanten en andere ondernemers komen er kansen op jouw pad, die je anders nooit voor mogelijk zou houden. Wellicht ontstaat er wel een samenwerking met een ander bedrijf en kunnen jullie elkaars producten vertegenwoordigen. Organiseer een gezamenlijke winactie en boor op deze manier elkaars klanten aan. Schrijf een blogpost over elkaar, inclusief links naar elkaars producten en boost jullie webshops. Kom in contact met influencers, die tevens zorgen voor het creëren van nieuwe content voor jouw webshop, zoals unieke foto’s of videomateriaal, wat jouw shop weer een stuk aantrekkelijker maakt voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als we de handen ineen slaan.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}