november 15

De kracht van een dagvoorzitter

Als je binnenkort een evenement organiseert, ben je vast al aan het nadenken over de invulling. Er worden vaak één of meerdere sprekers ingehuurd om het evenement interessant en leuk te maken. Maar de inzet van een dagvoorzitter is van minstens zo grote waarde. Weet je niet precies wat een dagvoorzitter is? Of weet je niet hoe diegene je kan helpen? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten over een dagvoorzitter.

Wat is een dagvoorzitter?

Voordat we ingaan op de taken van een dagvoorzitter en hoe hij of zij jou kan helpen, is het handig om te weten wat een dagvoorzitter kan doen tijdens jouw event. Goede dagvoorzitters nemen jouw publiek mee door het inhoudelijke programma van je event. Hij of zij is in staat om jouw evenement naar een hoger niveau te tillen. Tot slot is een dagvoorzitter het gezicht van jouw evenement en daarmee het visitekaartje van je bedrijf of organisatie. 

Wat doet een dagvoorzitter?

Nu je weet wat een dagvoorzitter is, wordt het makkelijker om te bepalen of je iemand daarvoor in wilt huren voor jouw evenement. Twijfel je nog enigszins? Dan komt dit misschien omdat je niet precies weet wat een dagvoorzitter doet. Om ook het laatste beetje twijfel weg te nemen, zetten we hieronder een aantal taken van een dagvoorzitter op een rijtje. 

  • Een dagvoorzitter behoudt de rode draad tijdens het evenement en zorgt ervoor dat het format bewaakt wordt.
  • Een dagvoorzitter bewaakt de tijd en zorgt voor orde en structuur. Daarnaast creëert een dagvoorzitter ruimte voor spontaniteit.
  • Doordat een dagvoorzitter goed kan improviseren, weet hij/zij hoe ze om moet gaan met onvoorziene situaties. Bovendien is er dan altijd iemand die de leiding kan pakken en beslissingen kan nemen op momenten dat het nodig is. 
  • Een dagvoorzitter zorgt voor sfeer. Hij/zij zet de gewenste toon, zorgt voor interactie met het publiek en de sprekers en maakt het evenement tot een event met impact. 

Dagvoorzitter ook voor online evenementen

Je kunt een dagvoorzitter niet alleen inhuren voor fysieke evenementen, maar ook zeker voor online events. Sterker nog, bij online evenementen zijn dagvoorzitters misschien nog wel belangrijker dan bij offline evenementen. Dit komt vooral doordat er bij een online event harder gewerkt moet worden om de aandacht van de bezoekers vast te houden. De spanningsboog van deelnemers is namelijk korter, waardoor je voor voldoende afwisseling en interactie moet zorgen.

Om een online event leuk en boeiend te houden, is het niet verstandig om alleen een dagvoorzitter in te huren. Eén of meerdere sprekers boeken is namelijk ook aan te raden. Hierdoor is de kans een stuk groter dat deelnemers hun aandacht erbij houden. Dit geldt overigens niet alleen voor online evenementen, maar ook voor offline events. Sprekers zorgen er namelijk voor dat een evenement een groot succes wordt!

Ook interessant:

Je medewerkers fit en vitaal? Waar begin je?

Maak en houd je bedrijf zo groen mogelijk

Alles wat je moet weten over videokaarten van laptops

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}