juli 14

Cryptomunten kopen? Dit zijn 5 dingen waar je op moet letten!

  • Home
  • /
  • Financieel
  • /
  • Cryptomunten kopen? Dit zijn 5 dingen waar je op moet letten!

Cryptocurrencies zijn hot. In 2017 steeg de waarde van Bitcoin, de bekendste en meest waardevolle digitale munt, met bijna 2000%. Ook andere munten, zoals Ethereum en Litecoin, deden het erg goed. Cryptocurrencies zijn een interessante investering, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je 5 tips die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van cryptomunten.

1. Wees voorzichtig met je geld

Cryptocurrencies zijn erg volatiel. Dat betekent dat de prijzen erg snel kunnen stijgen, maar ook weer snel kunnen dalen. Het is dus belangrijk om niet te veel geld in cryptomunten te investeren. Investeer bijvoorbeeld niet meer dan 5% van je totale vermogen in cryptomunten.

2. Kies de juiste cryptomunten

Bij het kopen van de juiste cryptomunten is het natuurlijk van belang dat je wel de juiste cryptomunten koopt. Er zijn ontzettend veel verschillende cryptomunten. Denk hierbij aan Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Ripple. Dit zijn over het algemeen de bekendere coins.

Echter zijn er ook een heleboel cryptomunten die minder bekend zijn en wellicht zijn dit coins die helemaal geen goed team achter de coin hebben staan. Doe daarom altijd je research naar bepaalde cryptomunten. Kijk naar het team dat erachter zit en probeer te kijken naar de oplossing die de cryptomunt biedt. Geloof jij hierin? Dan kan het een slimme keuze zijn deze coin te kopen.

3. Let op de fees

Als je cryptomunten koopt of verkoopt, moet je vaak transactiekosten (fees) betalen. Deze fees zijn vaak erg hoog, dus let hier goed op. Hoe hoger de fees, hoe minder rendement je maakt op je investering. Ga jij bijvoorbeeld Dogecoin Kopen? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk fee betalen en zo veel mogelijk Dogecoin ontvangen.

4. Houd de ontwikkelingen in de gaten

Cryptocurrencies zijn nog erg nieuw en alles ontwikkelt zich nog erg snel. Houd de ontwikkelingen dus goed in de gaten. Er kunnen plotseling nieuwe wetten worden ingevoerd of er kunnen nieuwe toepassingen voor de munten worden ontwikkeld. Dit kan de prijs van de munten erg sterk beïnvloeden.

5. Wees voorzichtig met ICO’s

Een ICO is een Initial Coin Offering. Dit is een soort crowdfunding, waarbij je geld inlegt in een nieuw project in ruil voor cryptomunten. ICO’s zijn erg riskant, dus wees hier voorzichtig mee. Er zijn veel ICO’s die niet echt serieus zijn of die niet leveren wat ze beloven.

Ook interessant:

Investeren in aandelen: waar moet je op letten?

Investeren in crypto: 3 interessante projecten in 2022

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}