juni 3

Clubhousegesprek opnemen? Zo doe je dat

Allereerst moet je op de hoogte zijn van het feit dat de Clubhouse app er zo op is ingericht dat het niet mogelijk is om sessies op te nemen. Het is simpelweg niet mogelijk om een clubhousegesprek op te nemen omdat het niet altijd is toegestaan. Volgens de community Guidelines van Clubhouse is het namelijk niet toegestaan om gesprekken op te nemen, informatie te delen enzovoort, zonder toestemming van de spreker. Wanneer je graag een Clubhouse gepsprek wilt opnemen zal je dit na toestemming van de spreker buiten de app om moeten doen.

Waarom een clubhousegesprek opnemen?

In een clubhouse room kan het zijn dat er over koetjes en kalfjes wordt gepraat maar in veel rooms komen er ontzettend interessante en belangrijke onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan onderwerpen als ondernemen, rascisme, gezondheid of milieu. De app wordt zeker gebruikt onder een zeer interessante doelgroep die hun kennis wilt delen met de rest van de wereld, en hier kan je als clubhouse gebruiker op een hele simpele manier bij zijn. Toch is het zo dat wanneer je informatie één keer hoort, het niet direct goed is opgeslagen, dit is dan ook de reden waarom veel mensen behoefte hebben aan het maken van aantekeningen of iets dergelijks. Echter is dit nog niet zo simpel als het klinkt, met meerdere personen in een room die spreken. In de tijd die we leven hebben we veel gemakkelijkere oplossingen om het hele gesprek opnieuw te kunnen bijwonen. Het opnemen of transcriberen van een Clubhousegesprek is de meest makkelijke manier om delen van gesprekken die jou het meest interesseren terug te kunnen vinden.

Hoe kan je een Clubhouse gepsprek opnemen?

De app Clubhouse valt enkel te downloaden via iOS, heb je een Apple apparaat dan is het dus mogelijk om deel te nemen aan de meest interessante gesprekken. Ben je in bezit van een Samsung of een ander merk dan is het helaas niet mogelijk om de app te downloaden. Nogmaals willen we je er duidelijk om wijzen dat je wettelijk gezien pas kan besluiten dat je een Clubhouse gesprek gaat opnemen als je toestemming hebt gekregen van de betreffende persoon. Heb je deze gekregen? Lees dan vooral verder. Hieronder wordt er een uitgebreide instructie gegeven met hoe je een clubhousegesprek opnemen kan.

Stap 1: Schermopname toevoegen aan het Control Center

Stap 1 van het opnemen van een clubhouse gesprek gaat als volgt: Ga naar Instellingen > Bedieningspaneel > Schermopname toevoegen aan Toegevoegde regelaars

Stap 2: Open de Clubhouse- applicatie en neem deel aan de kamer

Deze stap spreekt voor zichzelf, als de app al op het apparaat geïnstalleerd is dit enkele seconde werk. Wanneer de Clubhouse app nog gedownload moet worden dan is dit mogelijk in de app-store, wel zal iemand die al in bezit is van een Clubhouse account je eerst een uitnodiging moeten versturen.

Stap 3: Schuif omlaag (of omhoog voor iPhone met TouchID) om toegang te krijgen tot het Bedieningspaneel en tik op de knop Schermopname

Wanneer de clubhouse app is geopend, toestemming is gevraagd aan de spreker en er een interessant deel is aangebroken van het gesprek dan kan stap 3 worden uitgevoerd. Wanneer de interesse enkel ligt bij wat er door

Stap 4: Als je klaar bent met opnemen, ga je naar Foto’s om je bestand te bekijken en luister het gesprek terug

Het bestand is dus geen audiobestand maar een video, op de video is echter niet zo veel bijzonders terug te zien omdat het om een schermopname gaat van het Clubhousegesprek. Het belangrijkste deel is de audio.

Stap 5: Indien er een transcriptie is gewenst dan moet het bestand worden geëxporteerd.

Stap 6: Ga opzoek naar een transcriptieservice, een mogelijkheid is Amberscript

Maak een account aan bij Amberscript, de eerste 30 minuten die je bij amberscript wilt transcriberen zijn gratis. Vervolgens zal het geëxporteerde bestand moeten worden geüpload. Selecteer hierna de gewenste taal waarin je graag het transcript hebt. Het transcriberen is niet binnen enkele seconde gebeurd maar dit gaat in ieder geval wel snel. Leg het even naast je neer en na een tijdje is het mogelijk om het bestand te bewerken en de transcriptie te downloaden.

Ook interessant:

Hoe word je een sponsor? 

De verschillende soorten voetbaltribunes die je in stadions ziet

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}