maart 9

Boekhoudprogramma kopen? Hét pakket voor jouw onderneming

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Boekhoudprogramma kopen? Hét pakket voor jouw onderneming

De ondernemers onder ons weten wat een klus het is om een boekhoudprogramma te kopen. Er zijn zoveel aanbieders dat het begrijpelijk is dat je er niet meer uitkomt, zeker als je een nieuwe ondernemer bent. In dit artikel helpen wij je op weg zodat jij je daarna kunt richten op de leukere aspecten van het ondernemen.

Tips voor de start van jouw zoektocht

De eerste tip is dat je als klein bedrijf veel van de aangeboden extra’s niet nodig zult hebben. Hetduurdere boekhoudpakket kun je daarom laten voor wat het is. Voor grotere bedrijven zijn deze extra’s echter wel weer interessant. Denk jij nou: ik wil een Boekhoudprogramma kopen? Dan is het handig om verschillende aanbieders onder elkaar te zetten om de voordelen én prijzen goed tegen elkaar af te kunnen wegen. Je zult zien dat er gratis pakketten zijn en ook pakketten die je 30 dagen gratis mag proberen; super handig! Daarnaast is het verstandig om de reviews van verschillende aanbieders te lezen. Een omschrijving van het pakket volstaat niet want je weet pas echt wat je hebt als je dat hoort van iemand die er ervaring mee heeft. Of een aanbieder enorm veel klanten heeft zegt niet per se veel. Elke onderneming is namelijk anders en niet iedereen heeft baat bij hetzelfde pakket. Laat je daarom niet leiden door het aantal klanten!

Wat je mag verwachten

Boekhouding hoort er natuurlijk bij, maar het is een pain in the ass voor veel ondernemers. Hoe handig zou het zijn als je gewoon een pakket kan aanschaffen, waardoor je makkelijk en snel door alle administratie heen vliegt? Jouw weekend hoeft niet korter te zijn door de boekhouding! Je kunt een pakket nemen voor bijvoorbeeld factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer en voorraadbeheer. Bij Silvasoft stel je zelf je pakket samen. Je betaalt daardoor alleen voor de modules die jij nodig hebt en voor het aantal gebruikers dat je toevoegt. Als je de Silvasoft review leest ben je meteen een stuk wijzer en kun jij de afweging maken of dit the way to go is. Er zijn ook aanbieders die enkel vaste pakketten aanbieden. Omdat voordelig te laten zijn voor jou zou je al precies alles uit het pakket nodig moeten hebben. Het is daarom toch soms voordeliger om zelf je pakket samen te stellen. Mocht je een keer tegen iets aanlopen omdat je een rapportage bijvoorbeeld niet begrijpt, dan bieden veel aanbieders extra support om je hiermee verder te helpen, ideaal! Nu je een beter beeld hebt van de pakketten, raden wij je aan om te starten met oriënteren en daarna te starten met je boekhouding!

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}