oktober 7

Het belang van rollatoren

Ondanks dat veel mensen er liever niet over praten, zullen er toch veel mensen aan moeten geloven. Vroeg of laat is een rollator een mobiliteitshulpmiddel dat je kan helpen om veiliger over straat te gaan. Ook binnenshuis is een rollator een dankbaar hulpmiddel. Naarmate we ouder worden, wordt onze balans minder goed en kan een rollator ons helpen om onze vrijheid te behouden. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om een rollator te kopen. Wanneer je in een drukke winkel loopt en een rollator gaat testen, is het moeilijk inschatten welke rollator het beste bij je past. Om die reden heeft Lucas Mobility ervoor gekozen om een rollator te verkopen met 100 dagen proefrijden. Kortom, je hebt ruim de tijd om te kijken of de rollator geschikt is voor jou. Deze trend was al langer zichtbaar voor matrassen (Emma), zonnebrillen (Charlie Temple), maar dus ook voor een ietswat conservatieve niche: rollatoren. 

Wij zijn van mening dat iedereen de tijd moet krijgen om rustig te wennen aan een rollator. In het begin voelt het namelijk onnatuurlijk omdat het een grote verandering is in iemands leven. Na een paar weken begint iemand hier pas langzaam gewend aan te raken en na een paar maanden kunnen de meeste mensen niet meer zonder. Naarmate je een rollator langer gebruikt, wordt deze ook steeds meer gewaardeerd. Wanneer je de rollator na uitvoerig proefrijden toch niet ideaal vindt, dan mag je deze bij Lucas Mobility gratis retourneren. Uiteraard krijg je gewoon je geld terug wanneer dit binnen de 100 dagen gebeurt. 

Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij een rollator?

Het is belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij de aanschaf van een rollator. Daarbij bespreek ik hieronder de belangrijkste aspecten:

De remmen

Deze moeten snel en goed werken. Test deze altijd uitvoerig, omdat je natuurlijk wil voorkomen dat de rollator niet adequaat functioneert. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren.

De banden

Sommige bandjes zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Deze bandjes zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor ongelijke ondergronden of bijvoorbeeld opritten met steentjes. Zorg er dus voor dat je van tevoren weet of de banden geschikt zijn voor alle type ondergronden. In veel gevallen zijn rubberen PU banden een goede keus.

Het gewicht

Een rollator die te zwaar is, maakt deze minder geschikt om mee te reizen of om hoge drempels mee te doorkruisen. Kijk dus of het gewicht van de rollator past bij de kracht van de gebruiker.

Er zijn nog tientallen andere aandachtspunten. Daarom is het belangrijk dat je voldoende proefrijdt met een rollator voordat je deze besluit te kopen. Doe daarom grondig onderzoek vooraf en geef jezelf de tijd om aan een rollator te wennen.

Ook interessant:

De psychologie achter veiligheid op de werkvloer

Het perfecte bureau voor jouw thuiswerkplek

Versterk je vaardigheden in de glastuinbouw

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}