maart 27

Bedrijfsongeval met letsel? Dit zijn de stappen

Als werknemer heb je rechten en plichten. Je werkgever is verantwoordelijk voor jouw veiligheid en gezondheid op het werk. Maar wat gebeurt er als je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval en letsel oploopt? Het kan helaas iedereen gebeuren. Er zijn dan een aantal belangrijke dingen die je moet doen om jezelf te helpen door deze lastige periode. In dit artikel vertellen we je de stappen die je moet nemen.

Eerste hulp

Als je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, is het belangrijk om onmiddellijk eerste hulp te krijgen. Schakel de bedrijfshulpverlening in of bel 112 als er sprake is van ernstig letsel. Zorg ervoor dat je medische hulp krijgt voordat je iets anders doet.

Melding bij werkgever

Meld het bedrijfsongeval direct bij je werkgever. Dit kan mondeling of schriftelijk, maar zorg ervoor dat het zo snel mogelijk gebeurt. Als het niet mogelijk is om zelf de melding te doen, vraag dan aan een collega of familielid om dit voor jou te doen.

Registratie bij de werkgever

Na de melding moet de werkgever het bedrijfsongeval registreren. Dit is verplicht volgens de Arbowet. De werkgever moet de gegevens van het bedrijfsongeval vastleggen in het register en deze ten minste vijf jaar bewaren.

Schakel een letselschadeadvocaat in

Als je letsel hebt opgelopen door het bedrijfsongeval, kun je een letselschadeadvocaat inschakelen. Deze kan je helpen bij het claimen van de schadevergoeding waar je recht op hebt. Een letselschadeadvocaat kan je ook helpen bij het beoordelen van de aansprakelijkheid en het inschatten van de hoogte van de schadevergoeding.

Medische behandeling

Als je letsel hebt opgelopen, is het belangrijk dat je medische hulp krijgt. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, een specialist of het ziekenhuis. Het is belangrijk dat je de behandeling krijgt die je nodig hebt om te herstellen van je letsel.

Claimen van een schadevergoeding en een voorschot

Als je letsel hebt opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij het claimen van een schadevergoeding. Hierbij wordt gekeken naar de geleden schade en de toekomstige schade als gevolg van het letsel.  Deze vergoeding kan bestaan uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade zijn de kosten die je maakt door het letsel, zoals medische kosten en reiskosten. Immateriële schade is de vergoeding voor de pijn en het leed dat je hebt moeten doorstaan. Als je letsel hebt opgelopen, kun je ook een voorschot op de schadevergoeding vragen. Een voorschot bij letsel is een geldbedrag dat je kunt krijgen van de aansprakelijke partij om de kosten als gevolg van het letsel te dekken. Het kan bijvoorbeeld gaan om kosten voor medische behandelingen of inkomstenderving. Je kunt alles over het voorschot bij letselschade aan de letselschadeadvocaat overlaten indien je deze hebt ingeschakeld.

Kortom, een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben voor de betrokken persoon. Het is daarom van belang om de juiste stappen te nemen bij een bedrijfsongeval. Schakel direct medische hulp in en meld het bedrijfsongeval bij de werkgever. Leg de gebeurtenis vast en schakel juridische bijstand in bij letsel. Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij het claimen van een schadevergoeding en het aanvragen van een voorschot bij letsel, zodat jij sneller en zonder stress kunt herstellen van het ongeval.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}