november 15

Alles wat je moet weten over tilhulpen

Wil jij alles weten over tilhulpen? In dit artikel leggen worden de belangrijkste dingen uitgelegd die je moet weten over tilhulpen. Denk aan de voordelen van een tilhulp, maar ook de kosten van een tilhulp. Tot slot worden ook de soorten tilhulpmiddelen besproken die je kunt gebruiken zoals heftoestellen. Lees hier alles over tilhulpen voor op de werkvloer.

Het grootste voordeel van een tilhulp

Er zijn meerdere voordelen die een tilhulp heeft, maar de grootste is bij uitstek dat het de fysieke belasting vermindert of zelfs helemaal voorkomt bij het tillen. Wanneer jij veel dingen moet tillen, zijn rugklachten niet ongehoord. Deze voorkom je met een tilhulp. Daarnaast ben je ook nooit meer van collega’s afhankelijk wanneer jij iets moet tillen. Doordat jij minder energie besteedt aan het tillen, zijn jouw werkdag uiteindelijk ook minder vermoeiend en kun jij meer doen.

De kosten van een tilhulp

De kosten voor een tilhulp verschillen per soort til hulp die jij wilt gebruiken. Hoe meer gewicht een tilhulp moet kunnen tillen, des te meer het kost om een tilhulp aan te schaffen. Vanaf ongeveer €1500,- zijn er tilhulpen die jij kunt kopen. Echter zijn deze alleen maar geschikt voor gewichten tot zeventig kilogram.

Soorten tilhulpmiddelen

Er zijn over het algemeen twee soorten tilhulpmiddelen. De eerste is voor verticaal transport en komt het vaakst voor. Dit tilhulpmiddel is gespecialiseerd in zware objecten te tillen door ze te hijsen of te heffen. Hiermee wordt iets de hoogte in gelift. Dit is populair wanneer jij een magazijn hebt waarbij materialen op een bepaalde hoogte getild moeten worden.

Het tweede tilhulpmiddel is voor horizontaal transport. Dit wordt gedaan door een tilhulpmiddel die gespecialiseerd is in objecten duwen of trekken. Vooral wanneer een object erg zwaar is of geen wielen heeft, is dit een handig middel voor het tillen.

Deze twee tilhulpmiddelen of heftoestellen zijn dus elk voor specifieke situaties handig om te gebruiken. Daarom is het vaak slim om van elk toestel minimaal één in bezit te hebben, zodat jij klaar bent om elk object te kunnen tillen waarbij dat nodig is. Informeer bij Roosen BPL naar tilhulp oplossingen voor jouw bedrijf.

Ook interessant:

Waar moeten ondernemers op letten als ze een baby krijgen?

Slim lenen doe je met deze 4 stappen

De voordelen van een cursus Arbeidsrecht 

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}