maart 7

Lening afsluiten voor je bedrijf? Hier moet je op letten!

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Lening afsluiten voor je bedrijf? Hier moet je op letten!

Ben je een ondernemer en overweeg je om een lening af te sluiten om je een droom te verwezenlijken? Lees dan vooral even verder, want een lening komt altijd met haken en ogen. Daarom zijn er belangrijke tips om op te letten wanneer je van plan bent dit te doen, zodat je een verantwoorde en weloverwogen beslissing kunt nemen en financiële problemen kunt voorkomen.

1. Leen niet meer dan je nodig hebt

Een zakelijke lening afsluiten is een goede manier om de start van je bedrijf te financieren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Leen daarom nooit meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Een goed plan waarin je alle scenario’s doorrekent is dan ook aangeraden om te doen.

2. Wat is de rente?

Geld lenen kost geld. Bij een lening betaal je altijd het gehele bedrag terug, inclusief een rentepercentage van het bedrag dat je leent. Je kunt het beste kiezen voor een vast rentepercentage, zodat je zeker weet dat je nooit meer dan dat extra hoeft te betalen. 

3.  Welke looptijd past bij mijn budget?

De looptijd is de de periode die je hebt om de lening terug te betalen. Bedenk goed hoe lang deze periode voor jou ongeveer moet duren. Met een te lange looptijd betaal je misschien meer rente dan nodig was geweest, terwijl een te korte looptijd er voor kan zorgen dat je toch nog veel kosten maakt.

4.  Kun je vervroegd aflossen?

Vervroegd aflossen kan prettig zijn als je bijvoorbeeld een maand hebt gehad waarin je meer hebt verdient of een meevaller hebt gehad. Check altijd of dit mogelijk is, want je kunt ook een boete krijgen voor vervroegd aflossen.

5. Bereken de totale kosten van de lening

Tot slot kun je altijd het beste de totale kosten van de lening in kaart brengen voor jezelf. Zo weet je precies waar je aan toe bent en welke kosten deze lening met zich mee gaan brengen.

Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Ben je benieuwd hoe jij zakelijk kunt lenen? Kijk eens bij Swishfund. Hier kun je al binnen drie dagen een lening krijgen als ondernemer met termijnen van 3 tot 24 maanden. 

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}