september 13

Koopzondag Nijmegen: Welke winkels zijn open op zondag?

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Koopzondag Nijmegen: Welke winkels zijn open op zondag?

Op zoek naar een dagje winkelen op koopzondag in Nijmegen? Deze historische stad biedt een gezellige sfeer, perfect voor een ontspannen winkelmiddag. Tijdens koopzondagen zijn veel winkels in het centrum geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Of je nu boetiekjes, grotere winkelketens of speciaalzaken wilt bezoeken, Nijmegen heeft voor ieder wat wils. Dit artikel geeft je een handig overzicht van de koopzondagen in Nijmegen en welke winkels je kunt verwachten op zondag.

Koopzondag in Nijmegen

De koopzondag in Nijmegen biedt een leuke manier om je weekend te verlengen. Normaal gesproken zijn winkels van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 09:00 en 18:00 uur, met enkele grotere ketens die later sluiten. Op koopzondagen is het winkelcentrum vanaf 12:00 uur open, en sluiten de meeste winkels om 17:00 uur. Nijmegen kent regelmatig koopzondagen en biedt hierdoor een perfecte gelegenheid om zonder haast door de winkelstraten te slenteren en te genieten van het stadsleven.

Openingstijden op koopzondag

In Nijmegen zijn de meeste winkels op koopzondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Dit geldt voor de grotere winkels in het centrum zoals HEMA, Primark en modewinkels. Bouwmarkten en supermarkten kunnen vaak al eerder openen, zoals de Praxis of Albert Heijn, die soms al om 10:00 uur klanten ontvangen. Restaurants en cafés hanteren vaak ruimere openingstijden, ideaal om je winkelmiddag af te sluiten met een hapje of drankje.

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

In Nijmegen is bijna elke laatste zondag van de maand een koopzondag. Specifieke feestdagen, zoals kerst of evenementen zoals de Vierdaagse, kunnen ook tellen als koopzondag. Een overzicht van de aangewezen koopzondagen in 2024 is als volgt:

  • 28 januari 2024
  • 25 februari 2024
  • 31 maart 2024 (Pasen)
  • 28 april 2024
  • 26 mei 2024
  • 30 juni 2024
  • 28 juli 2024
  • 25 augustus 2024

Welke winkels zijn open op koopzondag Nijmegen?

Op koopzondagen in Nijmegen kun je rekenen op een breed aanbod aan winkels. Bekende ketens zoals Zara, HEMA, en Primark openen hun deuren, evenals boetiekjes en speciaalzaken. Ook supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo zijn vaak geopend, afhankelijk van de locatie. Het blijft handig om altijd even de openingstijden van je favoriete winkel te controleren op hun eigen website.

Is er ook een koopavond in Nijmegen?

Naast de koopzondag is er in Nijmegen ook een wekelijkse koopavond, meestal op donderdag. Op deze avond blijven veel winkels tot 21:00 uur open. Ideaal als je doordeweeks na je werk nog snel wat boodschappen wilt doen of op zoek bent naar een leuke outfit voor het weekend. Vergeet niet dat kleinere winkels en boetiekjes soms afwijken van deze tijden en eerder sluiten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden op koopzondag in Nijmegen?

De meeste winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Zijn alle winkels open op koopzondag in Nijmegen?

Nee, kleinere boetiekjes of speciaalzaken kunnen hun eigen tijden aanhouden of gesloten blijven.

Hoe vaak is er koopzondag in Nijmegen?

Meestal is er elke laatste zondag van de maand koopzondag.

Zijn er ook bouwmarkten open op koopzondag in Nijmegen?

Ja, bouwmarkten zoals Praxis en Gamma openen vaak eerder, rond 10:00 uur.

Is er parkeergelegenheid tijdens koopzondagen in Nijmegen?

Ja, er zijn meerdere parkeergarages in de buurt van het centrum.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}