augustus 22

Koopzondag Leeuwarden: Welke winkels zijn open op zondag?

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Koopzondag Leeuwarden: Welke winkels zijn open op zondag?

Leeuwarden is een geweldige plek om op zondag te winkelen. Elke zondag is het namelijk koopzondag in deze Friese hoofdstad. Dat betekent dat je elke week kunt genieten van een ontspannen dagje winkelen in de sfeervolle binnenstad.

De meeste winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur, waardoor je genoeg tijd hebt om te shoppen en de historische straten te verkennen. Dit artikel biedt een overzicht van welke winkels open zijn, hun openingstijden, en welke zondagen officieel als koopzondagen gelden.

Koopzondag in Leeuwarden

Elke zondag is koopzondag in Leeuwarden. Dit betekent dat de winkels in het centrum zoals de H&M, Costes, en Sissy-Boy standaard geopend zijn van 12:00 tot 17:00 uur.

Ook kun je terecht bij boetiekjes in de Kleine Kerkstraat, een van de meest charmante winkelstraten van Nederland. Of je nu op zoek bent naar kleding, boeken of woonaccessoires, Leeuwarden biedt voor ieder wat wils.

Openingstijden op koopzondag

Op koopzondag in Leeuwarden zijn de meeste winkels in het centrum geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Dit geldt ook voor grote winkelcentra zoals Winkelpark De Centrale, waar je bovendien profiteert van gratis parkeren. In Meppel zijn ze een uur langer open.

Bouwmarkten en tuincentra hanteren vaak dezelfde tijden, terwijl supermarkten soms al vanaf 10:00 uur open zijn. Het is altijd handig om de exacte openingstijden van specifieke winkels vooraf te controleren.

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

Omdat het elke zondag koopzondag is in Leeuwarden, hoef je je geen zorgen te maken over specifieke data. Dit geldt ook voor feestdagen, tenzij een winkel besluit anders. Het maakt Leeuwarden een ideale bestemming voor wie ook op zondag graag winkelt.

Welke winkels zijn open op koopzondag Leeuwarden?

Op koopzondag in Leeuwarden kun je terecht bij een breed scala aan winkels. Grote ketens, boetiekjes, en warenhuizen zoals De Centrale zijn bijna allemaal geopend. Maar let op: niet alle winkels doen mee, dus het is slim om vooraf de openingstijden te checken op de website van de desbetreffende winkel.

Is er ook een koopavond Leeuwarden?

Ja, naast de koopzondagen heeft Leeuwarden ook een wekelijkse koopavond op donderdag. De winkels zijn dan doorgaans geopend tot 21:00 uur.

Dit biedt een perfecte gelegenheid om na werk nog even de stad in te gaan voor een avondje shoppen. De koopavond wordt goed bezocht, vooral door mensen die overdag werken en toch nog willen genieten van de winkelervaring in het sfeervolle centrum.

Veelgestelde Vragen

Welke winkels zijn er geopend op koopzondag in Leeuwarden?

De meeste winkels in het centrum van Leeuwarden zijn elke zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Wat zijn de openingstijden van supermarkten op koopzondag in Leeuwarden?

Supermarkten openen vaak al om 10:00 uur, maar de exacte tijden kunnen variëren per locatie.

Zijn alle zondagen koopzondagen in Leeuwarden?

Ja, elke zondag is koopzondag in Leeuwarden, inclusief sommige feestdagen.

Tot hoe laat is het koopavond in Leeuwarden?

De koopavond in Leeuwarden is elke donderdag en winkels zijn meestal open tot 21:00 uur.

Waar kan ik parkeren tijdens koopzondag in Leeuwarden?

Je kunt parkeren in diverse parkeergarages zoals Oldehove en Zaailand, beide dicht bij het centrum.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}