september 12

4 unieke mogelijkheden van een 3D printer


3D Printers zijn booming en steeds meer te zien in het beeld. Het is niet onmogelijk dat er binnen 10 jaar een 3D printer staat in elk huishouden.

Stel je voor dat je een schroef kunt printen in plaats van het te kopen, of de exacte grootte en vorm kunnen afdrukken van een voorwerp dat je nodig hebt voor een project.

De impact van 3D printers kunnen zeer groot zijn als je erover nadenkt, vooral omdat de prijs van sommige 3D-printers slechts in de honderden euro’s is en de prijs zal verlagen in de toekomst zodat elk huishouden over een 3D printer beschikt, mogelijk kunnen 3D printers zelf 3D printers printen dus zichzelf kopiëren.

Maar wat zijn nou toepassingen van 3D printers en waar kun je deze voor gebruiken? In dit artikel delen we 4 unieke features van de 3D Printer.

Gereedschap op maat

Vaak zijn er Gereedschappen en onderdelen op maat nodig, ontworpen door productie-ingenieurs, om specifieke problemen op de fabrieksvloer op te lossen. Omdat elk gereedschap vaak op maat wordt gemaakt, kunnen ze extreem duur en tijdrovend zijn om te maken.

Het creëren van nieuwe gereedschappen om kapotte te vervangen, betekent verloren productietijd, dus het verkorten van de tijd om gereedschappen te vervangen, kan de kosten aanzienlijk verlagen. 3D geprint gereedschappen kunnen in uren in plaats van dagen worden gemaakt en de hedendaagse hoogwaardige kunststoffen zijn sterk, lichtgewicht en goedkoop vergeleken met metalen.

Afval minimaliseren

Met een 3D printer vereist de productie van onderdelen vereist alleen de materialen die nodig zijn voor het onderdeel zelf, met weinig of geen verspilling in vergelijking met alternatieve methoden die worden gesneden uit grote brokken niet recyclebare materialen. Het proces bespaart niet alleen op middelen, maar het verlaagt ook de kosten van de gebruikte materialen.

Productieproces optimaliseren en software gebruik

Product lifecycle management (PLM) is een zeer belangrijk onderdeel van het productieproces.
Product lifecycle management kan gezien worden als een versiebeheersysteem dat wijzigingen bijhoudt van componentniveau tot systeemniveau om een ​​hogere efficiëntie te bereiken

Terwijl bedrijven op zoek zijn naar meer efficiëntie en betere prestaties, is het geheim van succes de 3D printer.
3D printers zijn nauwkeuriger en veelzijdiger dan andere productiemethode, bij het fabriceren van een complex ontwerp tot een fysiek object, waarbij grondstoffen kunnen worden gecombineerd op manieren die tien jaar geleden nog ongehoord waren.

3D printer en software

Cad modeling (Computer-Aided Design) is een essentieel onderdeel van 3D printen. Zonder CAD-bestand (3D-model)heeft een 3D printer niet de instructies die nodig zijn om een ​​prototype of product te bouwen. Het CAD-bestand vertelt de 3D-printer hoeveel materiaal hij moet deponeren en waar het materiaal moet worden gedeponeerd.

Een 3D printer werkt vergelijkbaar als een normale printer. De inkjetprinter plaatst een enkele laag inkt bovenop de pagina om de klus te klaren, terwijl een 3D printer nieuwe lagen bovenop elke laag ervoor toevoegt, totdat het object is voltooid.

Aangezien u dit kunt doen met behulp van 3D-modellen die op een computer zijn gemaakt, wordt het heel eenvoudig om aangepaste onderdelen te maken van de verschillende plastic soorten die door 3D-printers worden ondersteund, tegen een veel lager prijs dan het op maat laten maken op een traditionele manier in een fabriek.

Ook interessant:

Leadgeneratie: tips voor het converteren van klanten

Microsoft Office 2021 downloaden én Windows 11 kopen

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}