juli 6

3 tips voor het uitkiezen van een goed recruitment bureau

  • Home
  • /
  • Personeel
  • /
  • 3 tips voor het uitkiezen van een goed recruitment bureau

Het uitkiezen van een goed recruitment bureau is fundamenteel voor het outsourcen van het vinden van geschikte kandidaten voor uw bedrijf. Het zorgt ervoor dat u en uw medewerkers kostbare tijd en zorgen kunnen besparen. Men hoeft niet meer zelf onderzoek te doen naar de markt en de betreffende functie of een langdurig sollicitatieproces te doorgaan. Ook neemt het aannemen van een executive search bureau eventuele problemen met het gebrek aan netwerk weg. 

Tip 1: besluit in welk gebied u op zoek bent

Er zijn verschillende recruitment bureaus gevestigd door heel Nederland. Elk van deze bureaus heeft een eigen netwerk en dus aanbod. Het is belangrijk op van tevoren vast te stellen in welke branche u op zoek bent. Bent u juist op zoek naar een salestijger of een marketing manager? Naast het vaststellen van een branche, is het ook belangrijk om te kijken in welke provincies u wilt kijken naar bureaus en hun aanbod. Ook bestaan er bureaus met een groot netwerk dat zelfs op internationaal vlak kan voorzien van kandidaten die perfect bij u en uw bedrijf passen.

Tip 2: maak gebruik van vergelijksites

Net zoals verzekeringen of andere producten, bestaan er ook vergelijkingssites voor recruitment bureaus. Deze sites zijn erg handig voor het zoeken en vinden van recruitment bureaus die perfect aansluiten op uw wensen. U kunt bijvoorbeeld selecteren op branche, salaris en afstand, maar ook kunt u selecteren welk soort medewerker u zoekt en in wat voor een dienstverband. Voor het uitkiezen van het recruitment bureau dat bij u past, is dit een goede start. Het geeft u namelijk een globaal overzicht en een plek om uw zoektocht in alle rust te starten.

Tip 3: stel vast binnen welke salaris range er wordt gezocht

Een belangrijk onderdeel van werken is natuurlijk betaald worden. Sommige functies vragen meer tijd, aandacht en inspanning en worden daarom ook meer betaald. Om een goede balans te vinden tussen uw verwachtingen en die van uw toekomstige medewerkers, is het verstandig om van te voren te bepalen in welke salaris range er moet worden gezocht. Sommige bureaus hebben een breed scala aan connecties, en anderen opereren specifiek in een bepaalde salarisklasse. Door dit van te voren vast te leggen, maakt u het makkelijker voor zowel uzelf als voor het recruitment bureau waar u uiteindelijk mee in zee gaat.

Door te kiezen voor een executive bureau hoef je geen groot netwerk meer te hebben en kun je veel tijd besparen. Dit wordt namelijk op professionele wijze opgevangen door het bestaande netwerk van een bureau zoals TopofMinds. Als jij te weinig tijd hebt is het uitbesteden van je recruitment dus zeker een interessante optie.

Ook interessant:

Tips voor de perfecte zithouding voor op je werk

Een kijkje achter de schermen bij koffie

De leukste relatiegeschenken voor uw werknemers

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}