januari 12

3 tips voor het kiezen van de juiste corona zelftest

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • 3 tips voor het kiezen van de juiste corona zelftest

Het horrorscenario is uitgekomen; je voelt je niet helemaal lekker, en denkt dat je wellicht corona hebt. Of je bent uitgenodigd tot een evenement bij mensen thuis waarbij ze hebben gevraagd of je getest wilt worden. Een zelftest corona kopen is dan van groot belang. Maar er zijn vele coronatesten beschikbaar waarmee je jezelf kunt testen. Daardoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Welke test is dan het beste? We helpen je met dit vraagstuk door drie tips te geven bij het kiezen van de juiste corona zelftest. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare test op jezelf doet.

Vraag jezelf af waar jouw prioriteit ligt

Onze eerste tip is om jezelf goed af te vragen waar jouw prioriteiten het meeste liggen bij een zelftest. Je hebt namelijk meerdere vormen van zelftesten, die voor- en nadelen hebben. Een antigeen test is bijvoorbeeld erg snel met haar uitslag, binnen ongeveer 15 minuten heb je jouw resultaat binnen. Daardoor is deze test erg goed voor mensen die snel data nodig hebben. Aan de andere kant is deze test minder accuraat wanneer jij negatief test. Wanneer jij de voorkeur hebt voor een test die langzamer resultaten weergeeft, maar meer specificiteit heeft, kun je beter voor een zelftest gaan die een PCR is. Hoewel de resultaten veel langzamer binnen rollen, weet je in ieder geval zeker dat bij een negatieve test je ook daadwerkelijk negatief bent. Met beide opties is een sneltest kopen in ieder geval mogelijk.

Alleen neus of keel en neus?

Een ander aspect wat belangrijk is, is de manier waarop de test werkt. Sommige testen vragen alleen maar om een staafje in jouw neus te zetten. Daardoor is het erg makkelijk om deze testen uit te voeren. Aan de andere kant wordt een test als deze als minder betrouwbaar gezien, doordat er niet altijd virusdeeltjes in jouw neus zitten. In jouw keel zijn deze deeltjes wel vaker aanwezig. Daardoor is een test die eerst vraagt om een staafje in jouw keel te stoppen, en vervolgens jouw neus, vele malen meer accuraat. Echter zijn deze testen zelf uitvoeren erg lastig. Indien jij dus goed hiermee bent, kun je beter voor een keel- en neus test gaan. Maar als dit lastig is, is een zelftest waarbij je alleen jouw neus gebruikt als bron een betere optie.

Combineren is ook mogelijk

Tot slot is het ook een goed idee om meerdere zelftesten te hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een antigeen wanneer jij een goedkopere test wil doen. Als deze positief is, is een duurdere PCR daardoor onnodig. Als jij het echt helemaal zeker wilt weten, kun je altijd nog een tweede test doen. Door meerdere testen te combineren, ben je klaar voor elk scenario. Zo hoef je nooit lang te wachten op een uitslag wanneer er haast geboden is, of kun je juist jouw tijd nemen door voor een betrouwbaardere test te gaan. Zo heb je het beste van beide werelden.

Ook interessant:

Abonnementen voor televisie en internet vergelijken

Hoe doe je een online iGaming-bedrijf slagen

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}