september 2

3 Tips bij het verkopen van je auto!

Je auto verkopen kan spannend en eng tegelijk zijn. Spannend omdat je misschien wat geld kunt verdienen dat je kunt gebruiken voor een nieuw voertuig. Het kan ook eng zijn, want als je het niet goed doet, zou je uiteindelijk veel minder geld kunnen krijgen dan je auto werkelijk waard is. Volg deze drie tips voor het verkopen van je auto en je vergroot je kansen om zoveel mogelijk profijt te hebben van het eindresultaat.

1. Zorg voor duidelijke en degelijke foto’s

Wanneer je je auto verkoopt, is het belangrijk om foto’s van goede kwaliteit te maken die de beste eigenschappen van je voertuig goed en duidelijk laten zien. Je wilt dat potentiële kopers kunnen zien wat ze krijgen, en goede foto’s helpen hen daarbij.

Witte achtergrond

Je kunt bijvoorbeeld proberen om een witte achtergrond te nemen. Zet je auto bijvoorbeeld voor een witte muur, of koop/huur een groot wit scherm of doek. Een witte achtergrond geeft namelijk het beste contrast met de kleuren en helpt mensen ook een beter idee te krijgen van hoe groot het voertuig is.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht maakt kleuren levendiger en helderder dan kunstmatige lichtbronnen. Zorg ervoor dat er niets tussen jou en de zon staat (zoals hoge gebouwen of bomen), zodat je zoveel mogelijk natuurlijk licht krijgt.

Schiet heldere foto’s

Er is niets vervelender dan onduidelijke foto’s. Zorg er daarom voor dat iedere foto die je wilt tonen helder is. Gelukkig zit op zo goed als alle smartphones van tegenwoordig een degelijke camera die kunnen focussen, zodat alle genomen foto’s goed helder genomen kunnen worden. Het is een kwestie van even opletten, en gewoon een nieuwe foto nemen als de eerste is mislukt.

2. Schrijf een opvallende, unieke beschrijving

Een auto verkopen is lastiger dan je zou zeggen. Bij het verkopen van je auto is het belangrijk dat je een goede en unieke beschrijving maakt. Je wilt alle belangrijke details over je auto vermelden, zoals het merk, model, jaar en eventuele speciale kenmerken. Ook wil je er zeker van zijn om alles te vermelden wat er eventueel mis is met de auto. Een eerlijke omschrijving helpt je om je auto sneller te verkopen!

3. De juiste verkoopprijs bepalen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld krijgen voor je auto. Maar hoe bepaal je wat je auto echt waard is?

Zoek eerst uit waarvoor vergelijkbare modellen in jouw regio worden verkocht. Dit levert je een goede indicatie van een basisprijs op. Overweeg vervolgens de kenmerken en kilometerstand van jouw voertuig. Een goed uitgeruste auto met een lage kilometerstand zal meer waard zijn dan een basismodel met een hoge kilometerstand. Bedenk ten slotte hoe dringend je de auto moet verkopen. Het is logisch dat een auto met een lage verkoopprijs in combinatie met een goede staat en eigenschappen sneller wordt verkocht dan wanneer er een hoge verkoopprijs wordt gevraagd.

Wil je je auto verkopen en benieuwd wat erop geboden kan worden? Neem eens een kijkje op osw.nl.

Ook interessant:

Hoe verhoog je de conversie van je website

Beveiliging op maat voor jouw bedrijf

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}