juni 9

3 Manieren om jouw medewerkers te trainen tegen digitale dreigingen!

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • 3 Manieren om jouw medewerkers te trainen tegen digitale dreigingen!

Als er iets is waarvoor je je eigen onderneming wilt behoeden, is het wel dat jouw bedrijfscomputers en jouw personeel te maken krijgt met digitale dreigingen, zoals phishing, online pesten of schadelijke malware. Door te zorgen voor een goede security awareness onder de medewerkers van jouw bedrijf, kun je preventief ingrijpen en voorkomen dat jouw medewerkers te maken krijgen met online ellende. Maar hoe pak je dit aan als bedrijfsleider? Via een doelgerichte training, zoals een security awareness training of een phishing training. In dit artikel zetten we de drie beste trainingen tegen online bedreigingen voor je op een rijtje.

1. Laat jouw personeel een security awareness training volgen

Een professionele security awareness training is een van de beste preventieve maatregelen die je kunt nemen om personeelsleden bewuster te maken van de online gevaren die ze tegen kunnen komen. Een training op het gebied van security awareness kan tegenwoordig via een actueel online platform, waar medewerkers terecht kunnen voor alle informatie die ze nodig hebben om altijd scherp te blijven als ze het internet opgaan. Een security awareness training is, om effectief te zijn, dus geen eenmalig gebeuren, maar een constante mogelijkheid om je personeel altijd scherp te houden. Op een online security awareness platform kunnen personeelsleden terecht voor actuele informatie, waarschuwingen, tips en adviezen over het verbeteren van online veiligheid. Dit is dus een hele goede om manier om jouw medewerkers te trainen op het gebied van security awareness, en het verhogen van het veiligheidsbewustzijn. Een absolute aanrader om jouw personeel deze kennis te gunnen!

2. Een professionele phishing simulatie houdt jouw medewerkers alert

Phishing is een fenomeen dat al jaren speelt en een bedreiging vormt voor bedrijven en hun medewerkers. Phishing zijn e mails met links of attachments erin, die bedoeld zijn om de ontvanger erop te laten klikken en hem of haar zo geld of informatie af te troggelen. Een groot probleem met phishing is dat dit steeds subtieler gebeurt, waardoor phishing mails voor jouw medewerkers steeds moeilijker herkenbaar worden. Een phishing simulatie is een belangrijk onderdeel van een phishing training. Om deze reden is het aanbieden van een phishing simulatie op de werkvloer een meer dan verstandig idee. Houd je personeel scherp en bied ze eens in de zoveel tijd een goede phishing simulatie aan om ellende op dit gebied te voorkomen en je bedrijf veilig te houden!

3. Organiseer periodiek studiedagen over dit thema

Ten slotte raden we je aan om als ondernemer geregeld studiedagen te organiseren over het onderwerp online security awareness. De invulling van dit soort studiedagen kan heel divers zijn. Zo kun je een gespecialiseerde trainer inhuren voor een lezing, een security awareness training of natuurlijk voor een malware of phishing training. Kies hierbij voor een professioneel bedrijf op het gebied van security awareness, dan kan jouw studiedag niet meer stuk. Er zijn diverse originele en aansprekende invullingen mogelijk, dus oriënteer je goed in de opties. Je personeel zal je er in elk geval dankbaar voor zijn. En natuurlijk ook je eigen bedrijf, die een stuk veiliger wordt.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}