juni 10

3 linkbuilding tips waarmee je snel een backlink krijgt

  • Home
  • /
  • Marketing
  • /
  • 3 linkbuilding tips waarmee je snel een backlink krijgt

Als jij een website beheert, dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk linkbuilding is voor je positie in de zoekmachine resultaten. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je pagina’s naar voren komen als er een relevant zoekwoord wordt gebruikt. Toch is linkbuilding een klus die vaak wordt uitgesteld. Dat komt doordat het tijdrovend is en niet altijd goede resultaten oplevert. De onderstaande drie tips helpen je aan een backlink te komen zonder dat je daar te veel tijd en moeite in moet steken.

1.    Broken linkbuilding

Het is met een goed SEO programma (deze zijn ook gratis beschikbaar) is het mogelijk om gebroken links aan te wijzen op websites in jouw vakgebied. Deze gebroken links zijn voor de website eigenaren een probleem, want ze worden daarvoor door de zoekmachines afgestraft. De kans is groot dat de eigenaar van de website niet afweet van deze gebroken link.

Als je aan broken linkbuilding werkt, dan wijs je een pagina aan van jezelf die kan fungeren als de nieuwe landingspagina voor de link. Als jullie werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied, dan heb je deze mogelijk al. Vervolgens neem je contact op met de eigenaar van de website met de gebroken link, wijst hem of haar hier op en biedt jouw pagina als alternatief aan. Het enige wat zij dan moeten doen is het webadres aan de link plakken. Zo zijn zij tevreden, want je hebt een gebroken link gerepareerd en jij bent tevreden omdat je er een kwalitatieve backlink bij hebt.

2.    Mogelijke backlinks opzoeken

Een andere linkbuilding methode is om op zoek te gaan naar linkmogelijkheden op bestaande pagina’s. Je pakt je SEO programma er weer bij en wijst op die manier pagina’s aan die jouw bedrijfsnaam, jouw producten, jouw diensten of een ander relevant onderwerp benoemen. Het zijn de woorden die als anchor naar jouw pagina kunnen fungeren. Je neemt contact op met de website eigenaren en vraagt hen een link naar jouw pagina toe te voegen aan die woorden. Je hoeft zelf niets te schrijven, maakt gebruik van informatie die al bestaat en met een beetje geluk krijg je er een backlink voor terug.

Ranking Masters | Het nummer 1 SEO bureau.

3.    Link-worthy content schrijven

Als website eigenaar ben je waarschijnlijk al druk bezig met SEO. En linkbuilding hoort daar ook bij. Je levert interessante teksten aan die goed zijn gestructureerd, die de lezer duidelijk antwoord geven op de vraag die ze hebben en die ingericht zijn om gebruikt te worden in de featured snippets van Google. Werk je regelmatig aan je inhoud, dan zorg je ervoor dat deze link-worthy is. Dat betekent dat andere website eigenaren er graag naar willen linken omdat het uniek, goed geschreven, informatief of kwalitatief is. Het schrijven van een interessant blogartikel voor je eigen pagina is daarom gunstig voor SEO maar ook voor linkbuilding. Link-worthy content is uniek, kwalitatief en goed onderbouwd. Lukt je dat, dan zullen andere website eigenaren graag naar jouw pagina’s linken en hun eigen bezoekers van deze informatie willen voorzien.

Ook interessant:

Waarom is WordPress een goed CMS voor jouw website?

Tips om meer uit Black Friday en Cyber Monday te halen

Drie handige tips om jouw webshop te laten groeien

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}